RAHSIA KEAJAIBAN BUAH MANGGIS YANG PERLU ANDA TAHU

Hari ni sy nk share kpd semua khasiat buah manggis….

👉Buah manggis merupakan spesies yang berasal dari Genus Garcinia. Buah manggis juga merupakan jenis buah-buahan yang banyak di gemari masyarakat, kerana buah ini mempunyai rasa yang enak dan lembut.

👉Buah manggis ini juga sering disebut dengan sebutan buah ratu atau Queen Of Tropical Fruits, kerana pada buah manggis terdapat mahkota di atasnya yang mirip dengan mahkota seorang ratu.

👉Buah manggis mengandungi anti-oksidan yg sangat tinggi utk melarutkan (neutralize) radikal bebas yang menyebabkan masalah penyakit kencing manis, darah tinggi, migraine, gout, gastrik, stress dan pelbagai penyakit lain.

👉Manakala manfaat kulit manggis untuk kesihatan ternyata sangat luar biasa untuk mencegah dan mengubati pelbagai jenis penyakit berbahaya yang sukar diubati. Kulit manggis boleh dijadikan sebagai bahan ubat yang sangat luar biasa untuk kanser.

👉Perlu diketahui kulit manggis memiliki senyawa xanthone yang banyak dikeluarkan dalam bentuk sirup untuk mengubati pelbagai penyakit berbahaya. Senyawa ini dapat mencegah diabetes, mencegah kanser dan melawan radikal bebas yang berbahaya bagi tubuh.

Semoga bermanfaat…jom tgk video utk ketahui pelbagai lg khasiat buah manggis…

#khasiatherbal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *